O listă cu liste

by admin
lista pe masa

Listele nu prea se pupă cu ordinea. Am avut o perioadă în care îmi plăcea să trăiesc în haos. Un haos al meu, fără foi, pixuri și disciplină. Scăldat în procrastinare și uns cu deadline-uri ratate. Un haos în care funcționam totuși. Și mă simțeam cool. O listă picată-n mâinile mele ar fi avut cel mult un rol de batistă, deși nu-i tocmai comod să-ți sufli nasul într-o listă-batistă.

Ușor-ușor, pe nesimțite, au început să se-adune probleme, lucruri presante, uneori de-a dreptul stresante. Și uite așa mi s-a lipit un pix de mână, în timp ce o foaie a aterizat sub nasul meu. Scrie.

Ce trebuie să plătesc luna asta

  • X
  • Y
  • Z

Ce obiecte trebuie să îmi iau la mine când plec din oraș

  • A
  • B
  • C

Câte pagini am de învățat pentru sesiune

  • Error. Error.

În fine. Am deschis o portiță pentru liste când am văzut că e mai cool să fii organizat. Acum am în Notes liste pentru diverse ocazii. Alimente de cumpărat la piață. Cărți de citit. Mâncare pe care o cumpăr frecvent de la supermarket. Idei de articole. Obiecte de la Ikea de care nu am nevoie, dar nu se știe niciodată când îmi vor folosi. Cred că în lista cu cele 10 porunci ar trebui introdusă și a 11-a: nu pune piciorul în Ikea fără o listă și nu te abate de la ea că e păcat. Păcat de banii tăi. Am în Notion adevărate wikipedii pentru viața de zi cu zi. Un fel de listă cu liste. La job, am liste de task-uri în Sunsama.

Din când în când, încalc regulile. În viață mai ai nevoie și să “go with the flow”. Varianta mea rebelă vorbește mult în engleză, mănâncă semințe și bea bere. În realitate, când nu fac meal planning, de exemplu, universul mă pedepsește. Comand mâncare și nu ajunge. Sau ajunge o parte din ea. Sau vine după 2 ore. Sau vine, mănânc și îmi doresc să nu fi mâncat așa ceva niciodată. Nu pentru că nu mai există mâncare sănătoasă în aplicații, ci pentru că Raluca rebelă îmi șoptește: „Salată? Asta poți să-ți faci și singură. Boooring! Ia ceva cu mult sos. Da, da, preparatul ăla cu ingrediente de care nu ai auzit niciodată. Adaugă în coș! Să înceapă spectacoluuul, bună seara, Bucureeești!”. Anul trecut mi-a răspuns Salmonella din public: „Bună, dă muzica mai tare să nu audă nimeni spectacolul din baie.”

Mâine plec într-o drumeție montană. În teorie, aș fi verificat lista cu haine în weekend. „Chill, mă, faci bagajul cu o seara înainte”, mi-a spus Raluca cea rebelă. „Poate chiar în dimineața plecării, așa ar face o persoană relaxată”, continuă ea. Mi-a venit să bat în lemn la auzul blasfemiei asteia. Bun. În mod previzibil, în seara asta m-am trezit că pantalonii mei calduroși din material hidrofob se joacă de-a v-ați ascunselea. După ce am răscolit dulapurile, am concluzionat că vor apărea cel mai probabil la vară, când nu o să am nevoie de ei.

Știu că listele sunt încercarea mea de a avea mai mult control. Mă rog, iluzia controlului. Aveam în 2020 și o listă cu țări de vizitat. Asta ar fi una dintre glume.


Photo by Andrew Neel on Unsplash

You may also like

Leave a Comment